Ugrás a tartalomhoz
Társasági iformációk Fogyasztói információk Pénzügyi adatok Kapcsolódó dokumentumok Társasági események Közlemények

20 éve vagyunk a tőzsdén

Jelzálogbankunk kereskedésindító csengetéssel ünnepelte meg 20 évvel ezelőtti tőzsdei bevezetésének évfordulóját. Az MBH Jelzálogbank részvényeit – Földhitel és Jelzálogbank Részvénytársaság néven – húsz éve, 2003. november 24-én vezették be a Budapesti Értéktőzsdére.

A 2004 óta BUX-tag MBH Jelzálogbank részvényeivel a leglikvidebb kibocsátókat tömörítő Prémium Kategóriában kereskednek. Ugyanakkor számos jelzáloglevél-sorozatunk is forog a tőzsdén. A BÉT többször is díjazta a Budapesti Értéktőzsde a hazai tőkepiac legkiemelkedőbb éves teljesítményeit reflektorfénybe helyező eseményén, a BÉT Legeken: összesen kilenc alkalommal vihettük haza "Az év legjobb hitelpapír-kibocsátója" és "Az év jelzáloglevél-kibocsátója" díj valamelyikét.

„Számunkra a tőzsdei jelenlét meghatározó fontosságú. Az elmúlt 20 év alatt megtanultuk, hogy a tőzsdei jelenlét jelentős mértékben növeli egy társaság működésének hitelességét és transzparenciáját. A jövőben is fontos partnerként tekintünk a BÉT-re, amely a fenntartható tőkepiac fejlesztésének meghatározó hazai szereplője” – mondta Dr. Nagy Gyula, az MBH Jelzálogbank Nyrt. vezérigazgatója a jubileum kapcsán.