Ugrás a tartalomhoz
Társasági iformációk Fogyasztói információk Pénzügyi adatok Kapcsolódó dokumentumok Társasági események Közlemények

Nemzetközi kapcsolatok

A Bank aktívan részt vesz az Európai Jelzálogszövetség / Európai Jelzáloglevél Tanács (EMF - ECBC) statisztikai, jogi- és tőkepiaci csoportjainak munkájában.

Az Európai Fedezetkötvény-tanács (ECBC)

Az Európai Fedezett Kötvények Tanácsa (ECBC) az a platform, amely a fedezett kötvénypiaci szereplőket, köztük a fedezett kötvények kibocsátóit, elemzőket, befektetési bankárokat, hitelminősítő intézeteket és más érdekelt felek széles körét egyesíti. A Tanács jelenleg több mint 120 tagot számlál világszerte, az EU fedezett kötvénykibocsátóinak több mint 95%-át képviseli.

A Bank évek óta aktívan részt vesz az ECBC statisztikai munkacsoportjában, jogi és tőkepiaci munkákban, az éves Factbook magyarországi fejezetének kialakításában és megírásában.

EEML tagság és védjegy

Az Energy Efficient Mortgage Label (EEML) világos és átlátható minőségi védjegy a fogyasztók, a hitelezők és a befektetők számára, melynek célja a hitelintézetek portfóliójában található energiahatékony jelzáloghitelek (EEM) azonosítása, amelyek a vásárlás/építés és/vagy felújítás finanszírozására szolgálnak.

Első és eleddig egyetlen magyar jelzálogbankként kapta meg a Bank 2022-ben az európai energiahatékony jelzálog védjegyet (Energy Efficient Mortgage Label – EEML). A minősítést objektív kritériumok alapján az Európai Jelzálogszövetség mellett működő független tanácsadótestület ítélte oda Brüsszelben. A védjegy tovább javítja a bank hírnevét, erősíti a befektetői bizalmat, és támogatja stratégiáját, amelynek fókuszában a hazai ingatlanállomány megújítása áll.

EEMI tagság

Az Energy Efficient Mortgages Initiative (EEMI) legfontosabb célja egy energiahatékony jelzáloghitel-ökoszisztéma kialakítása, amelynek célja az épületek energetikai felújítása iránti fogyasztói kereslet fellendítése. Az érintett piaci szereplők széles körét, köztük hitelezőket, befektetőket, kkv-kat és közműveket összefogó EEMI egy új, innovatív piaci mechanizmuson keresztül összehangolja a stratégiákat.

A Bank Magyarországon az elsők között lett tagja az Energia-hatékony jelzáloghitelezési Kezdeményezésnek.