Ugrás a tartalomhoz
Társasági iformációk Fogyasztói információk Pénzügyi adatok Kapcsolódó dokumentumok Társasági események Közlemények

Fenntarthatóság

Az MBH Jelzálogbank elkötelezett a nemzetközi szabványnak megfelelő zöld jelzáloglevelek kibocsátása, és az ebből származó bevétel zöld célú és átlátható módon bemutatott felhasználása iránt, folyamatosan méri működése nem pénzügyi hatásait, ideértve a közvetlen és közvetett környezeti hatásunkat is.

Célok:

  • Meghatározó szerep betöltése a hazai jelzálogalapú refinanszírozásban és a zöld jelzáloglevél kibocsátásban.
  • Zöld jelzáloglevél piac fejlesztése és a „fenntartható” jelzáloghitelezési termékek fejlesztésének támogatása.

Zöld jelzáloglevelek

2021-ben kialakítottuk a Zöld Jelzáloglevél Keretrendszerünket, amely alapján zöldnek minősített fedezetek mellett zöld jelzálogleveket bocsáthatunk ki, és ezzel szerepet vállalunk az alacsony kibocsátású társadalom kialakulásában.

Az MBHJ 2021-ben bocsátott ki előszőr zöld jelzálogleveleket, az ehhez kapcsolódó dokumentumok és negyedéves jelentések elérhetők honlapunkon.

ESG törekvések

Az MBH Jelzálogbanknál hisszük, hogy üzleti és fenntarthatósági teljesítményünket nagymértékben meghatározzák vállalati értékeink. Értékrendszerünket úgy alakítottunk ki, hogy működésünkről megbízható iránymutatást adjon munkavállalóink és üzleti partnereink számára egyaránt.

A Bank kiemelt figyelmet fordít a klímaváltozás miatt felmerülő, a saját működését és a társadalmat érintő ESG kockázatokra. Meggyőződésünk, hogy üzleti tevékenységünk tudatos alakításával közép- és hosszú távon hozzájárulunk a klímakockázat csökkentéséhez és a társadalmi jólét javításához.

Publikus ESG stratégiánk és éves gyakoriságú Fenntarthatósági Jelentések mutatják be az MBH Jelzálogbank fenntarthatósági céljait és elért eredményeit.